За 10 година потрошили 11 милиона КМ

Комисија за концесије БиХ најпознатији нерадник

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2023. 19:10

Ништа и нема. Ријечи су у коју стане комисија за концесије БиХ. 11 милиона марака потрошила је за 10 година. За то вријеме урадила ништа. Зашто постоји годинама ни данас никоме није јасно. И то није једини нерадник на нивоу БИХ али је најпознати - поручује Срђан Амиџић.

"Он је најпознатији нерадник на ниво БиХ гдје је до сада потрошено 11 милиона марака ево да вам приближим у Бањалуци су то два моста, пет вртића и да не набрај шта још све  не. Постојање неких институција да би ми рекли тобоже да имамо, а да она ништа не ради нема никаквог смисла и то је нешто што ћемо покушати у наредном периоду да промијенимо", каже Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ.

А то је неминовно. Нажалост, то није једина институција која је формирана из одређених намјера, каже Милорад Којић. Оно што треба да буде јасно и што јесте чињеница имовина је власништво Републике Српске и Српска има своју комисију за концесије. Треба, каже добро размислити да се такве институције у наредном периоду укину, а средства искористе у боље сврхе.

"Једанаест милиона за десет година, то је преко милион годишње могло се итекако искористити за подстицаје у пољопривреди када већ говоримо о земљи о концесијама како би пољопривредни произвођани могли да допринесу још већем  развоју пољопривредне производње", каже посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ, Милорад Којић.

И док једни не раде за друге важи потпуно супротно. У комисији за концесије Републике Срспке ради се пуном паром.Тренутно у регистру каже предсједник комисије има око 350 закључених концесионих уговора из свих области. 

"У 2022 години на име концесионе накнаде је уплаћено око 50 милиона км у буџет Републике Српске а према прелиминарним подацима пореске управе које смо добили на дан 30.06. ове године тај износ је 39 милиона и ако настави овим темпом до краја године биће знатно већи износ у односу на претходну годину", каже Маја Шупут, предсједник Комисије за концесије Републике Српске.

Исто тако очигледно се за комисију за концесије БиХ не може рећи. Од десетак људи колико их у комисији ради а у ствари не ради намјање двојица према подацима имају више од 80 година.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.