НиП

Конаковић: БиХ у ЕУ неће ући са страним судијама и ОХР-ом

  • Извор: Агенције
  • 25.03.2024. 16:21

Босна и Херцеговина направила је огроман корак на путу ка Европској унији и у будућности је чека огроман посао, али у ЕУ неће ући са страним судијама и ОХР-ом.

"Ми у Европску унију нећемо ући са страним судијама. Ми у Европску унију нећемо ући са ОХР-ом и ми нећемо имати међународни фактор на такав начин присутан у Босни и Херцеговини зато би то требао бити мотив онима који би посебно жељели да они оду", рекао је Елемедин Конаковић, предсједник НиП-а након састанка са Нермином Никишићем, предсједника СДП-а и Едином Фортом, предсједником Наше странке.

Конаковић, који је и министар спољних послова БиХ, рекао је да је тројка као пројекат оправдала своја очекивања и показала колико је било важно да се договоре око групе приоритета.

Никшић: Успјели смо продати БиХ Европској унији без испаљеног метка

Никшић: Успјели смо продати БиХ Европској унији без испаљеног метка

"Направили смо толико компромиса који су на крају награђени. Срушили смо зид популизма који је оковао БиХ, и с обзиром на нашу болну историју то је било лако и показали смо да је у овој земљи могуће разговарати и договарати", рекао је Конаковић.

Он је рекао да је коалиција на нивоу БиХ усвојила 16 европских закона, усвојила највећи буџет у историји и на тај начин ојачала све иједну институцију на нивоу БиХ.

"Ова прича у кратком року БиХ може ставити раме уз раме са онима којима смо до прије агресије на БиХ били економска сила, а они су данас нама економске силе, а то су земље источног блока", рекао је Конаковић.

Цвијановић: На европском путу БиХ нема мјеста наметањима

Цвијановић: На европском путу БиХ нема мјеста наметањима

Форто је рекао је да је БиХ остварила европску перспективу без које никада не смије остати.

"Само у сектору транспорта усклађивање правних стечевина ће захтијевати усвајање 1.400 закона, подзаконских аката", рекао је Форто додајући да нико не каже да ће бити лако, али да се никада неће одустати.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм