Bez odobrenja Upravnog odbora

Konkurs za direktora BH radija 1 raspisan van procedure

  • Извор: АТВ
  • 06.05.2022. 19:16

BHRT raspisao je konkurs za direktora BH radija 1. Raspisan je van procedure tačnije nije ga odobrio Upravni odbor kojim predsjedava Rajko Radovanović, kadar iz Republike Srpske.

Zašto je generalni direktor BHRT-a na svoju ruku raspisao konkurs i zašto je to Radovanović dozvolio, nisu objasnili. Na pozive ne odgovaraju. Aktuelni direktor radija Pejka Medić, koja mjesecima prolazi linč jer je  na čelu ovog radija, kaže da je za konkurs morala postojati saglasnost srpskog kadra.

"Ono čega se ja plašim da se iza ove odluke o raspisivanju konkursa, na ovakav način, mimo procedure kriju skrivene namjere. Hoću da kažem da postoje neke druge skrivene namjere, pokušaj za instaliranje nekog podobnog Srbimna na mjesto direktora BH radija 1", kaže Pejka Medić, direktor BH radija 1. 

Da se radi o kršenju svih zakona i procedura i da se nastavlja praksa i samovolja predstavnika samo bošnjačkog naroda jasno je i članovima Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH koji nadgledaju rad Javnog servisa. Član te Komisije, Sanja Vulić kaže da nije slučajno to što se bošnjački direktor odlučio da samovoljno raspiše konkurs i objavi baš na Đurđevdan, kako bi još jednom Srbe napomenuli da su najviše stradali upravo na svoje praznike. 

"Nastavljaju tu staru praksu i danas evo na Đurđevdan, najavljuju smjenu čestite srpkinje i najavljuju dolazak neke, njima podobne Srpkinje ili Srbina koja će zastupati politiku koja se zove unitarna BiH", kaže Sanja Vulić, član Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH.

Procedura je takva, da odluku o raspisivanju konkursa usvaja UO, a generalni direktor BHRT- a, tek nakon date saglasnosti može da raspiše konkurs. Pošto generalni direktor nije tražio saglasnost od Upravnog odbora konkursna procedura, po svemu sudeći , pravno, trebala bi biti poništena.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм