Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Док чекамо преговоре са ЕУ, Бошњаци гурају земљу у колонијализам

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2024. 12:09

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац каже да док чекамо одлуку о отварању преговора са ЕУ, дио бошњачког политичког фактора наставља да ову земљу гура у раље колонијализма, предајући њен суверенитет у руке америчког амбасадора и Кристијана Шмита.

"Подршка бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића останку и дјеловању лажног високог представника Шмита дијаметрално је супротна могућности да БиХ постане модерна, демократска и функционална европска земља у којој одлуке доносе легитимно изабрани представници конститутивних народа. Нека бошњачки политичари коначно одговоре јавности да ли су спремни да се ослободе поданичког менталитета и једном за свагда раскрсте са политиком средњег вијека у којој неименовани странац намеће рјешења и суди свакоме ко се не повинује његовим настраним жељама и пукој сили", каже Кошарац.

Он истиче да Српска не жели да буде дио колоније и да о њеној судбини одлучују колонијални управници Марфи и Шмит. "Слободарски дух Српског народа никада неће пристати на то", истакао је Кошарац.

"Српска је партнер за унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа, без уплитања странаца. Партнери смо за поштовање уставног уређења и дејтонских надлежности. А то, између осталог, искључује солирање Златка Лагумџије пред УН-ом, односно једностране активности без сагласности Предсједништва БиХ. Конаковићева подршка Лагумџији је удружени антиуставни и антидејтонски подухват, којим додатно уништавају могућност унутрашњег договора и шаљу врло токсичне поруке. За Српску је то неприхватљиво".

Он поручује да су Срби партнери за европску будућност у уставној и дејтонској БиХ. Ако бошњачки политичари желе натраг у средњи вијек, срећно им. Морају знати да у томе не могу рачунати на Српску и да нам се путеви ту разилазе, поручио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм