Da prestane da zagađuje politički i medijski prostor

Košarac: Izetbegović i Komšić da ohlade glavu svojoj igrački Bećiroviću

  • Извор: СРНА
  • 12.05.2023. 10:09

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da prestane da zagađuje politički i medijski prostor u BiH i cijelom regionu besmislenim, lažnim, šovinističkim i populističkim izjavama od kojih niko nikada neće imati nikakve koristi.

"Takođe bih pozvao Bakira Izetbegovića i Željka Komšića da ohlade glavu njihovoj igrački Denisu Bećiroviću jer čak ni na Zapadu političke marionete nisu više tako popularne. Uvjeren sam da u Zagrebu plaču od smijeha na sve neistine i gluposti koje je Bećirović tamo izgovorio u ime Izetbegovića i Komšića, dokazujući da su u pravu svi koji tvrde da je Bakirova politika glavni generator političkih kriza i zastoja u BiH", rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

"Jedina prijetnja miru su Bećirović i njegove militantne ideje"

Košarac je upozorio i na to da skandalozni Bećirovićev zahtjev da ambasador Aleksandar Vranješ bude isključen iz protokola posjete Zagrebu predstavlja neustavan i nezakonit čin kojim se ruše dejtonski temelji BiH.

"Preporučujem Bećiroviću da više puta pogleda snimak obraćanja predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Mnogo toga može da nauči – i kako se predstavlja zemlja i građani koji vas biraju, i kako se poštuje Ustav i ambasador s čijim se postupcima i stavovima nikako ne slažete, i kako se bori za suverenitet zemlje u kojoj nelegalni i nepriznati stranci ne mogu vladati i donositi bilo kakve odluke. Na kraju krajeva, gledajući i slušajući Željku Cvijanović, Bećirović bi dobio i lekcije o diplomatskom ponašanju, rječniku i tečnom engleskom jeziku", poručio je Košarac.

Kovačević: Bećirović je prijetnja, ali po zdrav razum

Kovačević: Bećirović je prijetnja, ali po zdrav razum

Košarac je rekao da želi da vjeruje da Bećirovićevi politički i diplomatski skandali neće bitno uticati na teško postignute dogovore i kompromisna rješenja koja su u posljednjih nekoliko sedmica i dana usvojena u institucijama BiH.

"Bećirović jeste u poziciji da sruši te dogovore i ta rješenja, pogotovo ako dopusti da ga Bakir Izetbegović i Željko Komšić i dalje cupkaju u krilu i vode mu kampanju za predsjednika SDP-a. Ali, to su problemi i pitanja koja treba da se rješavaju unutar bošnjačke političke scene, a nikako preko leđa građana Republike Srpske. Predstavnici Republike Srpske to nikada neće dozvoliti i imaće spremne odgovore na svaki pokušaj rušenja ili izigravanja dogovorenih rješenja", poručio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.