Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Не желимо правосуђе у раљама међународних центара моћи

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2024. 12:11

Закон о суду остаје међу приоритетима на путу ка ЕУ, те да ово законско рјешење мора бити плод договора домаћих политичких актера, без уплитања странаца и наметнутих рјешења, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

"Српска има право да одреди гдје ће бити сједиште Апелационог одјељења Суда БиХ, јер нам је то припало ранијим договором. Наш став је да сједиште треба да буде у Бањалуци, јер ће се на тај начин обезбиједити независност рада, односно спријечити утицај странаца, првенствено мислећи на Амбасаду САД и ОХР. Не желимо правосуђе у раљама међународних центара моћи", поручио је Кошарац у објави на Инстаграму.

Кошарац је нагласио да је предуслов за независност и професионалан рад Апелационог одјељења да његово сједиште буде што даље од Сарајева и утицаја странаца.  

"Дакле, у Републици Српској, која је рекла да ће то бити Бањалука", рекао је Кошарац.

Кошарац истиче да је Парламентарна скупштина БиХ једино мјесто за усвајање овог закона.

"Када су у питању надлежности, Апелационо одјељење ће се бавити искључиво прописима које усвоји Парламентарна скупштина БиХ", јасан је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм