Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Ne želimo pravosuđe u raljama međunarodnih centara moći

  • Izvor: ATV
  • 10.03.2024. 12:11

Zakon o sudu ostaje među prioritetima na putu ka ЕU, te da ovo zakonsko rješenje mora biti plod dogovora domaćih političkih aktera, bez uplitanja stranaca i nametnutih rješenja, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

"Srpska ima pravo da odredi gdje će biti sjedište Apelacionog odjeljenja Suda BiH, jer nam je to pripalo ranijim dogovorom. Naš stav je da sjedište treba da bude u Banjaluci, jer će se na taj način obezbijediti nezavisnost rada, odnosno spriječiti uticaj stranaca, prvenstveno misleći na Ambasadu SAD i OHR. Ne želimo pravosuđe u raljama međunarodnih centara moći", poručio je Košarac u objavi na Instagramu.

Košarac je naglasio da je preduslov za nezavisnost i profesionalan rad Apelacionog odjeljenja da njegovo sjedište bude što dalje od Sarajeva i uticaja stranaca.  

"Dakle, u Republici Srpskoj, koja je rekla da će to biti Banjaluka", rekao je Košarac.

Košarac ističe da je Parlamentarna skupština BiH jedino mjesto za usvajanje ovog zakona.

"Kada su u pitanju nadležnosti, Apelaciono odjeljenje će se baviti isključivo propisima koje usvoji Parlamentarna skupština BiH", jasan je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.