Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Опозиција Српске дезавуише јавност лажним наративом о преносу надлежности

  • 12.03.2024. 10:37

Лажним наративом и методом "држите лопова" опозиција из Српске покушава да дезавуише јавност о тобоже преносу надлежности у случају Закона о спрјечавању сукоба интереса у институцијама на нивоу БиХ, рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Кошарац је навео да оптужбе за наводни пренос надлежности износе предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и "компанија", који су обични, како је навео, трабанти политике предсједника СДА Бакира Изетбеговића и који су били и подршка СДА-овим законима.

"Нисмо заборавили вријеме у којем су Изетбеговићева чеда из СДС-а и ПДП-а били власт на нивоу БиХ. Сваког јутра смо се будили у неизвјесности и страху од тога коју су одлуку на штету Српске усвојили", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Кошарац истиче да о преносу надлежности данас прича "иста екипа пробосанаца" из Српске, на чији приједлог је у новембру 2019. године на пречац и уз подршку бошњачких гласова измијењен Пословник Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на начин да су омогућили да се сталне комисије овог дома могу формирати без представника највећег посланичког клуба из Српске, односно изборних побједника у Српској 2018. године.

"На тај начин су себи, између осталог, омогућили продужење мандата за више од годину дана", подсјетио је Кошарац.

Кошарац истиче да је СНСД био против ових измјена јер ни тада, као ни данас, ова странка није хтјела да да легитимитет одлукама које су биле против интереса Српске и њених легитимно изабраних представника.

"Да не говорим о улози ПДП-а и СДС-а у нелегалном избору чланова Централне изборне комисије БиХ, када су са Изетбеговићем и Жељком Комшићем поставили своје кадрове, кршећи све могуће норме, и што је најгоре, изборну вољу грађана Српске", нагласио је Кошарац.

Он је позвао опозиционе политичаре да, како каже, имају бар мало достојанства.

"Разумијем ваше право да будете опозиције власти у Српској, али никада ми неће бити јасна потреба да будете опозиција Српској и њеним интересима. Грађани Српске одавно су схватили ваше намјере. Зато сте и ту гдје јесте!", јасан је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера