Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Резолуцијом о Сребреници желе да фабрикују интриге против Срба

 • Извор: СРНА
 • 03.04.2024. 16:25

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је иницирање доношења резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН израз једног фалсификата и устаљене потребе да се фабрикују интриге против српског народа.

"Она је потпуно непотребна. Она је израз једног фалсификата и устаљене потребе међународне заједнице, прије свега, западних земаља да заједно са Бошњацима фабрикују неке интриге против српског народа у БиХ и генерално Срба", рекао је Кошарац.

Кошарац сматра да је то само једна врста њихове немоћи и потребе да задовоље одређену врсту уговорених обавеза са странцима, прије свега са САД.

"Мислим да је то њихова устаљена намјера да квалификују српски народ квалификацијама које немају никакве везе са тим", додао је Кошарац.

Додик: Форто нека се не бави бајкама

Додик: Форто нека се не бави бајкама

То је, каже, у конгломерацији напада на Републику Српску и њеног предсједника Милорада Додика, као и на један дио политичког руководства.

"Они то најављују. Видјећемо како ће се ситуација развијати али она ништа неће промијенити", закључио је Кошарац.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништва БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН 27. априла.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

  Тет а тет са Татјаном Трнинић