Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Зашто политичко Сарајево има потребу да буди авети рата?

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 09:59

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да политика Републике Српске подразумијева мир, стабилност, поштовање Дејтона и Устава кроз договор два ентитета и три конститутивна народа, али да политичко Сарајево има константну потребу да буди авети рата звецкајући оружјем.

"Безбједносна ситуација у БиХ је стабилна и не постоје безбједносни изазови већег степена. Ову чињеницу потврдио је и ЕУФОР", изјавио је Кошарац након састанка са замјеником министра одбране у Савјету министара Александром Гогановићем.

Кошарац истиче да ако се чињенице не не подударају са наративом политичког Сарајева, тим горе по чињенице.

"Тако би Денис Звиздић поново, по ко зна који пут, распоређивао НАТО трупе у Брчко дистрикту, уједно призивајући и већу присутност снага Еуфора. Каже, због предсједника Српске Милорада Додика и ратнохушкачке реторике из Српске! О чему то Звиздић прича? Звуче ли му најаве партнера из `тројке` о производњи дронова `самоубица` као школски примјер пацифистичке реторике, након што је савладао лекцију бившег страначког шефа о `хаубицама за не дај Боже`?", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Кошарац је питао зашто бошњачки политички фактор има константну потребу да буди авети рата звецкајући оружјем, те у чему је поента подизања тензија и сијања страха међу становништвом?

"Нама је потпуно јасно коме одговара дестабилизација прилика у БиХ и ко на сваки могући начин подрива унутрашњи договор - нелегитимни Кристијан Шмит и дио западних дипломата на челу са америчким амбасадором Мајклом Марфијем", рекао је Кошарац.

Кошарац је указао да су то адресе на које бошњачки политичари "иду по памет".

"Избаците сулуде идеје из усијаних глава и прекините са милитантним наративом. Никакав хаос овд‌је нећете изазвати, ма колико се трудили да то диригујете. Политика Српске је мир, стабилност, поштовање Дејтона и Устава кроз договор два ентитета и три конститутивна народа. Наша права очуваћемо кроз институционалну борбу у складу са Уставом", поручио је Кошарац. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?