Majda Kovač

Kovač: Pripadnici specijalizovane jedinice FUCZ na terenu u Hataju

  • Извор: СРНА
  • 09.02.2023. 20:53

Pripadnici Federalne specijalizovane jedinice zajedno sa vojskom Turske večeras rade na terenu u Hataju i ne zna se do kada će tu ostati, izjavila je Srni portparol Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

"Svi su na terenu i to su informacije koje mi dobijamo, a strašna je situacija u Hataju, tako su nam rekli. Svuda su ruševine, sve je zatrpano, teški su uslovi, ali oni su otišli u ovu misiju da pomognu i da učine sve što je moguće kako bi pomogli narodu Turske", istakla je Kovačeva.

Ona je dodala da su do sada upućena 42 pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite i 48 članova Gorske službe spasavanja Federacije BiH (FBiH).

Kovačeva je ranije navela da je Civilna zaštita FBiH u Tursku uputila specijalizovanu jedinicu za spasavanje iz ruševina - jedinicu za urbano traganje i spasavanje (USAR tim), uključujući četiri medicinara, kao i četiri psa tragača i potrebnu opremu.

Prema posljednjim podacima turskih vlasti, broj stradalih porastao je na 17.134, a povrijeđene su 64.194 osobe.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм