СНСД већ има неколико кандидата

Ковачевић: О именима за главног преговарача са ЕУ након 21. марта

  • 18.03.2024. 08:27

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је званичан став СНСД-а да Републици Српској треба да припадне мјесто главног преговарача са ЕУ, али да ће о том питању разговарати након 21. марта, када се очекује да Унија отвори приступне преговоре са БиХ.

"И СНСД и Српска имају велики број кадра који на професионалан начин могу обављати те послове и чинити све да БиХ на адекватан начин испуњава услове који ће бити пред нама", рекао је Ковачевић за "Глас Српске".

Он је истакао да СНСД већ има неколико кандидата, али да је прерано говорити о именима.

"Представници владајућих странака на нивоу БиХ треба да сједну и да се договоре, а увјерен сам да ћемо имати разумијевање партија. Међутим, да би то питање било отварано, потребно је прво да буде потврђено да ЕУ отвара приступне преговоре, а очекујемо да ће се то десити 21. марта", навео је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.