SNSD već ima nekoliko kandidata

Kovačević: O imenima za glavnog pregovarača sa ЕU nakon 21. marta

  • 18.03.2024. 08:27

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je zvaničan stav SNSD-a da Republici Srpskoj treba da pripadne mjesto glavnog pregovarača sa ЕU, ali da će o tom pitanju razgovarati nakon 21. marta, kada se očekuje da Unija otvori pristupne pregovore sa BiH.

"I SNSD i Srpska imaju veliki broj kadra koji na profesionalan način mogu obavljati te poslove i činiti sve da BiH na adekvatan način ispunjava uslove koji će biti pred nama", rekao je Kovačević za "Glas Srpske".

On je istakao da SNSD već ima nekoliko kandidata, ali da je prerano govoriti o imenima.

"Predstavnici vladajućih stranaka na nivou BiH treba da sjednu i da se dogovore, a uvjeren sam da ćemo imati razumijevanje partija. Međutim, da bi to pitanje bilo otvarano, potrebno je prvo da bude potvrđeno da ЕU otvara pristupne pregovore, a očekujemo da će se to desiti 21. marta", naveo je Kovačević, koji je i portparol SNSD-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)