Портпарол СНСД-а

Ковачевић: ПИК - самопроглашена неформална група за оцрњивање Српске

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 13:26

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је Срни поводом коминикеа Савјета за спровођење мира (ПИК) да у Дејтонском споразуму не постоји никакав ПИК, "нити треф и херц", него да је ту ријеч о самопроглашеној неформалној групи за оцрњивање и блаћење Републике Српске.

Ковачевић је истакао да у свакој реченици коминикеа ПИК-а испливава мржња према Републици Српској.

"Кажу да Српска напада и угрожава уставни поредак у БиХ, а све што Република Српска ради јесте демократска, мирна и институционална борба управо за очување и заштиту уставног поретка у БиХ, али уставног поретка у којем не постоји никакав високи представник, ни прави нити лажни јер га у Уставу БиХ нема, као и уставног поретка у којем не постоји никакав ни ПИК ни треф нити херц јер у Уставу БиХ таквих организација нема", нагласио је Ковачевић, који је и делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Исто тако у коминикеу кажу да Република Српска погрешно разумије, како они кажу, међуентитетску границу, међутим, нагласио је Ковачевић, у Дејтонском споразуму јасно пише - граница између ентитета.


Огласила се Пореска управа након новог хапшења њихових инспектора

Огласила се Пореска управа након новог хапшења њихових инспектора

Према његовим ријечима, посебно забрињава да у том пљувању, блаћењу и оцрњивању Републике Српске учествују и политички представници из Републике Српске, додуше ванпарламентарни.

"Јако је лоша порука за све грађане Српске да у таквим саопштењима која су, уствари, ништа друго осим пљување по Републици Српској, учествује неко ко се представља да је предсједник једне политичке странке из Српске а то је Јелена Тривић. То итекако забрињава", рекао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм