Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Успјех у БиХ постигнут баш захваљујући Додику, а упркос Марфију

  • 24.04.2024. 16:09

Успјех у БиХ постигнут је баш захваљујући Милораду Додику, а упркос Мајклу Марфију, изјавио је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Очигледно је да Мајкл Марфи покушава да заборави да је Милорад Додик предсједник највеће политичке странке у БиХ и највеће политичке странке од свих странака које су партнери на нивоу власти у БиХ и да апсолутно ниједна добра одлука у БиХ није могла бити донесена без Милорада Додика, а да је, са друге стране, Милорад Додик имао снагу и капацитет да блокира све и једну одлуку па то није радио, него је, напротив, преговарао са партнерима и договарао све добре одлуке за БиХ, опет, упркос Мајклу Марфију који је стално био кочница напретка, дијалога и разговора у БиХ", нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да је све то и те како јасно и Мајклу Марфију, али он као неко ко не жели да буде професионалан дипломата него политички актер у БиХ не може да призна да нема напретка БиХ без Милорада Додика, јер онда не би од Милорада Додика могао да прави кључног и главног непријатеља.

Ковачевић: Потомак сам народа над којим јесте почињен, а који никада није починио геноцид

Ковачевић: Потомак сам народа над којим јесте почињен, а који никада није починио геноцид

Он је навео да је то јасно апсолутно свакоме, па и његовим надређенима у Стејт департменту.

То је, рекао је Ковачевић, између осталог и један од разлога за оне одлуке које су у Стејт департменту донијели када је у питању Мајкл Марфи.

"Евидентно је да Мајкл Марфи препознаје само представнике бошњачких политичких странака као конструктивне партнере у БиХ, што значи, према његовом мишљењу, да су Срби и Хрвати само сметња и само кочница у БиХ. То је нама већ одавно јасно али мислим да треба да постане јасно свима", нагласио је Ковачевић коментаришући изјаву Марфија да је, како он то сматра, успјех у БиХ постигнут не захваљујући, него упркос Милораду Додику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм