Милорад Додик

"Лавров познаје ситуацију у БиХ, Запад лицемјеран“

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2024. 09:56

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров доајен свјетске политике, са којим је разговарао о свим актуелним регионалним и глобалним дешавањима, те који познаје ситуацију у БиХ.

"Драго ми је да га сретнем. Мислим да нема човјека изван БиХ који зна више детаља", изјавио је Додик новинарима у Анталији, гдје је у току Дипломатски форум.

Додик је истакао да су у Русији упознати да је Запад скрнавио Дејтонски мировни споразум, те напоменуо да улога Русије не би требало да буде смањена.

"Међународном фактору не може се вјеровати, односно западном фактору који лаже по бројним питањима. Скрнавили су Дејтонски мировни споразум и срушили Устав. Срушени су договори о Резолуцији 1244, Бриселски споразум, споразум у Минску и Руси немају повјерење када разговарају са представницима Запада", рекао је Додик.

Додик: Приоритет дајемо економским пројектима

Додик: Приоритет дајемо економским пројектима

Говорећи о сукобу у Украјини, Додик је навео да је Русија била приморана на операцију јер је то био једини начин да се очува самосталност и стабилност Русије.

"Овдје дјелује веома тужно што бројни Европљани нису присуствовали Форуму. Питао сам једног званичника зашто се не појављују, а он је рекао да су им стриктно наредили да не смију бити у просторији гдје сједе Руси", навео је Додик.

Додик је истакао да велике силе, као што је Русија, немају потребу да калкулишу, те додао да је добио потврду да ће они испунити своје циљеве, а да Запад својим активностима само продужава сукоб.

"Заблуде које Запад похрањује према Украјини говоре о томе. Они знају да је све почело с тим да је Запад прво слао хуманитарну помоћ, па су рекли да ће обезбиједити шљемове,а сада се завршава са ракетама. Гдје је крај у томе свему?", упитао је Додик.

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива

Он сматра да ће Русија, ако дође до уласка било каквих снага са Запада, поставити нове циљеве.

"Америка је далеко и она гура ЕУ у проблем", оцијенио је Додик.

Тродневни Анталија Дипломатски форум званично се завршава сутра, а за данас су предвиђене дискусије о актуелној геополитичкој и економској ситуацији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)