Анталија

Додик: Приоритет дајемо економским пројектима

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2024. 09:50

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је веома успјешним Дипломатски форум у Анталији јер је то била прилика за разговоре са бројним лидерима држава, а све с циљем разумијевања позиције Српске и јачања економије кроз пројекте.

"Са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом разговарао сам о нашим односима. Турска остаје посвећена ономе што је БиХ и то нама није изненађење, али је важно рећи да предсједник има уравнотежен приступ који каже да треба да се склоне странци и да се направи унутрашњи договор", рекао је Додик новинарима у Анталији.

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива

Говорећи о економији, Додик је истакао да су изнесени конкретни приједлози о кредитном аранжману када је ријеч о ауто-путу Београд - Сарајево.

"Ту је застој јер у Федерацији БиХ не могу да одреде трасу куда треба да се гради ауто-пут. Мислим да се може разговарати о томе да федерална страна подржи дио аранжмана са Републиком Српском, а они када буду спремни ми ћемо подржати", истакао је Додик који борави на Анталија дипломатском форуму, на позив предсједника Турске.

На уласку на Крим откривено возило са експлозивом

На уласку на Крим откривено возило са експлозивом

Он је навео да се консултовао са министром финансија Српске, директором "Аутопутева" и предсједником Владе, истакавши да је овакав аранжман најбољи у овом тренутку.

"Једна компанија из Турске гради и Хидроелектрану Мрсово, а вриједност тог пројекта је 100 милиона евра. То је ХЕ која ће бити у потпуном власништву Републике Српске", рекао је Додик.

"Орбан ускоро у Бањалуци, сарадња на одличном нивоу“

Предсједник Републике Српске Милорад Додик потврдио је да ће у што скоријем времену мађарски премијер Виктор Орбан посјетити Бањалуку и истакао да је сарадња са Мађарском на одличном нивоу.

"Наша сарадња се одлично развија, иде ка већем обиму. Наша сарадња је пријатељска, али је заснована и на привредној сарадњи", рекао је Додик новинарима у Анталији, гдје је у току Дипломатски форум.

СПЦ слави Светог Лава - доноси здравље и срећу

СПЦ слави Светог Лава - доноси здравље и срећу

Он је рекао и да је у оквиру Дипломатског форума присуствовао свечаној вечери, што је била прилика да разговара са Орбаном и поздравио је његов отворен став и критику на рачун функционисања ЕУ.

Додик се сусрео и са предсједником Татарстана Рустамом Минихановом са којим је разговарао и недавно током званичне посјете Руској Федерацији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина