1. април

Априлили: Лидери се о свему договорили, странци пакују кофере

  • Извор: АТВ
  • 01.04.2024. 19:34

Политички лидери су се договорили око Изборног закона. Избори ће бити спроведени на основу њиховог договора па ће Хрвати, напокон, бирати свог представника у Предсједништво БиХ. Такође, одзвонило је и страним судијама. Договорен је и Закон о судовима и да ће апелационо одјељење бити у Бањалуци.

У пакету је ријешена је и имовина на коју је стављена тачка јер припада ентитетима. Све је договорено у строгој тајности како странци, поново, не би могли утицати на домаће договоре. Оно што је невјероватно је да су политички представници муслимана пристали на ову варијанту јер су коначно схватили да су им амбасаде испирале мозак и да је БиХ, уствари, колонија а не држава. Сада БиХ коначно може путем просперитета и без наметања.

Након што су Брисел и Вашингтон рано јутрос поздравили договор, амбасадорима није преостало ништа друго него да и они то ураде. Најтужнији је био Мајкл Марфи, амбасадор САД-а који није могао да вјерује шта га је снашло и шта му јављају његови шефови али је морао да се повинује одлуци и поздрави договор. Он је ово схватио као шамар од домаћих политичких лидера, посебно Муслимана, па је одлучио да поднесе оставку и напусти БиХ.

Сходно томе, повучене су санкције а жена из конзулата која је обилазила шалтере по Бањалуци добила је отказ јер су Американци видјели да не могу притисцима уцјењивати банке. За својим другаром Марфијем ће и британски амбасадор. Џулијан Рајли се сада у БиХ осјећа као тринаесто прасе па је и он почео да пакује кофере.

Према нашим сазнањима, посебно је драматично у ОХР-у и њемачкој амбасади. Кристијану Шмиту је саопштено из Берлина и Брисела да је његов боравак у БиХ готов и да се хитно пакује. То ће саопштити и ПИК након вечерашње хитне сједнице. Наши извори кажу да је Шмит јутрос био јако љут када је чуо за договор па је хитно звао муслиманске политичаре али му се, зачудо, нису јавили. Такође, сазнајемо да су њега звали поједини опозициони лидери из Републике Српске и питали шта ће сад? Наш извор даље наводи да је у згради ОХР-а горе него на Титанику и да се Шмит пакује за хитни одлазак.

Наводно би послије поноћи требало да напусти БиХ, а у вези тога биче објављено саопштење на сајту ОХР-а чиме ће бити озваничен крај његовог туристичког боравка у БиХ. И ово ће се једном десити јер ничија није сијала до зоре. Свануће, једном, и она која неће бити првоаприлска и у којој ће ово бити једина истина. До тада, априлили…

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.