1. april

Aprilili: Lideri se o svemu dogovorili, stranci pakuju kofere

  • Izvor: ATV
  • 01.04.2024. 19:34

Politički lideri su se dogovorili oko Izbornog zakona. Izbori će biti sprovedeni na osnovu njihovog dogovora pa će Hrvati, napokon, birati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH. Takođe, odzvonilo je i stranim sudijama. Dogovoren je i Zakon o sudovima i da će apelaciono odjeljenje biti u Banjaluci.

U paketu je riješena je i imovina na koju je stavljena tačka jer pripada entitetima. Sve je dogovoreno u strogoj tajnosti kako stranci, ponovo, ne bi mogli uticati na domaće dogovore. Ono što je nevjerovatno je da su politički predstavnici muslimana pristali na ovu varijantu jer su konačno shvatili da su im ambasade ispirale mozak i da je BiH, ustvari, kolonija a ne država. Sada BiH konačno može putem prosperiteta i bez nametanja.

Nakon što su Brisel i Vašington rano jutros pozdravili dogovor, ambasadorima nije preostalo ništa drugo nego da i oni to urade. Najtužniji je bio Majkl Marfi, ambasador SAD-a koji nije mogao da vjeruje šta ga je snašlo i šta mu javljaju njegovi šefovi ali je morao da se povinuje odluci i pozdravi dogovor. On je ovo shvatio kao šamar od domaćih političkih lidera, posebno Muslimana, pa je odlučio da podnese ostavku i napusti BiH.

Shodno tome, povučene su sankcije a žena iz konzulata koja je obilazila šaltere po Banjaluci dobila je otkaz jer su Amerikanci vidjeli da ne mogu pritiscima ucjenjivati banke. Za svojim drugarom Marfijem će i britanski ambasador. Džulijan Rajli se sada u BiH osjeća kao trinaesto prase pa je i on počeo da pakuje kofere.

Prema našim saznanjima, posebno je dramatično u OHR-u i njemačkoj ambasadi. Kristijanu Šmitu je saopšteno iz Berlina i Brisela da je njegov boravak u BiH gotov i da se hitno pakuje. To će saopštiti i PIK nakon večerašnje hitne sjednice. Naši izvori kažu da je Šmit jutros bio jako ljut kada je čuo za dogovor pa je hitno zvao muslimanske političare ali mu se, začudo, nisu javili. Takođe, saznajemo da su njega zvali pojedini opozicioni lideri iz Republike Srpske i pitali šta će sad? Naš izvor dalje navodi da je u zgradi OHR-a gore nego na Titaniku i da se Šmit pakuje za hitni odlazak.

Navodno bi poslije ponoći trebalo da napusti BiH, a u vezi toga biče objavljeno saopštenje na sajtu OHR-a čime će biti ozvaničen kraj njegovog turističkog boravka u BiH. I ovo će se jednom desiti jer ničija nije sijala do zore. Svanuće, jednom, i ona koja neće biti prvoaprilska i u kojoj će ovo biti jedina istina. Do tada, aprilili…

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: