Konjic

Ljekari odlaze ako ne budu odblokirani računi i isplaćene plate

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2021. 17:01

LJekari Doma zdravlja i Opšte bolnice u Konjicu najavili su kolektivni otkaz ako sutra u podne ne budu odblokirani računi ovim zdravstvenim ustanovama i radnicima isplaćene zaostale plate.

Iz sindikalne organizacije su istakli da je riječ o "očajničkom" činu na koji su primorani jer je 320 zaposlenih u Domu zdravlja i Opštoj bolnici posljednju platu primilo za jul.

Sutra u podne biće održan još jedan sastanak sindikata, nakon kojeg će započeti pojedinačno potpisivanje otkaza koji će biti predavani u uprave Doma zdravlja i Opšte bolnice u Konjicu.

U Domu zdravlja i Opštoj bolici radi 46 doktora medicine i doktora stomatologije koji su članovi sindikata.

Doprinosi za penzijsko osiguranje za zaposlene u te dvije zdravstvene ustanove ne uplaćuju se od 2008. godine, a od 15. oktobra nemaju ni zdravstveno osiguranje.

Zbog duga za doprinose koji je dostigao 22 miliona KM, Poreska uprava Federacije BiH blokirala je račune Doma zdravlja i Opšte bolnice u Konjicu.

Više puta su upozorili na loš materijalni položaj uzrokovan blokadom računa, pa su 26. novembra stupili u generalni štrajk, potom su blokirali magistralu u Konjicu, a 15. decembra okačili bijele mantile na kapiju bolnice.

Poštujući zakon o generalnom štrajku još brinu o pacijentima u bolnici i hitnim slučajevima, ali do sada nije bilo reakcije nadležnih.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм