Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara

Lučić čestitao jevrejsku Novu godinu

  • 18.09.2020. 12:48

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić čestitao je jevrejsku Novu godinu - Roš Hašanu svim Јevrejima u BiH i širom svijeta, uz želju da im praznična radost ispuni živote, a nova godina donese mir, dobro zdravlje i blagostanje.

Lučić je poručio da je BiH simbol zajedništva različitih nacija i vjera, a da su Јevreji bitan dio te zajednice koju je obogaćuju svojom istorijom, tradicijom i kulturom, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Јevreji širom svijeta slave dolazak jevrejske Nove godine.

Јevrejska Nova godina računa se po Tori od postanka svijeta, obilježava se dva dana, i to u sinagogama, molitvama pokajanja.

To je period preispitivanja, šta je u prethodnoj godini loše urađeno, da bi se to moglo popraviti u narednoj.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.