Američki ambasador u BiH

"Marfi je bio potrčko Holbruka, sada je odrastao pa je ambasador"

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2023. 21:02

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u emisiji ATV-a Imate riječ da će američki ambasador u BiH Majkl Marfi otići i prije Nove godine jer je "neefikasan".

"On je nadmeni i nedovršeni i političar, a vidi se i čovjek. Pokušava da se sveti čitavoj Srpskoj i srpskom naroda jer će nastaviti iz svojih frustracija nešto da nametne. Bio je potrčko Holbruku, sjećam se kada je dolazio Holbruk da je Marfi stajao u hodniku. Odrasto momak, sad je ambasador. U Americi 450 ljudi napravilo političke karijere na sukobu u BiH. Masovno su lagali. Marfi i ekipa su lagali da su Srbi silovali 60.000 muslimanki, a pobili 300.000 muslimana. Sve to je bila podloga za kreaciju "eto Srbi pošto su to uradili moraju ostati u BiH". A kada nas uvuku moraju nas razgraditi", rekao je Dodik.

On je istakao da je prije Dejtona je formirana Muslimansko-hrvatska federacija. Pa je Vašingtonu preimenovano da bi se Srbi uvukli u tu lažnu priču, da oni postanu kantoni, a da se preimenuje u Federaciju BiH.

"Tako da se Marfi ne razlikuje od te ekipe koja nadmeno smatra da je ovo njihov nezavršen posao, pa bi oni nešto završavali", kaže Dodik.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.