Политички аналитичар

Матић за АТВ: Европска унија не жели БиХ у својим редовима

  • Извор: АТВ
  • 11.11.2023. 20:31

Политички аналитичар Филип Матић, гостујући у Централним вијестима АТВ-а рекао је да Европска унија не жели БиХ у својим редовима.

Извјештај Европске комисије о проширењу је јасан модус понашања који имамо уназад 20 више године, поручио је Матић.

"Када говоримо о Извјештају Европске комисије о почетку приступних преговора уласка БиХ у ЕУ, можемо видјети један модус понашања који имамо уназад 20 и више година. Јасно је да ЕУ не жели БиХ у својим редовима. Стално се играмо продужавања ланаца на којем ће они БиХ држати. Када испуните услове, онда иду нови услови и тако редом. То је случај и са овим Извјештајем", наводи Матић.

Он додаје да политичко Сарајево, све што долази са Запада, дочекује са одушевљењем.

"Политичко Сарајево све што долази са Запада дочекује са бацањем цвијећа и узвицима. Они немају своје политичке капацитете, њихови капацитети долазе од стране западних ментора. Шта год да њихови ментори бацају, они то сматрају најдивнијом ствари на свијету. Али, нажалост, нису ни свјесни колико из Запад вуче за нос. Западау одговара да БиХ буде на повоцу", истакао је Матић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм