Član Glavnog odbora SNSD-a

Mazalica Borenoviću: Pogledaj Rezoluciju Evropskog parlamenta

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2023. 15:08

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Mazalica izjavio je Srni da ono što je važno jeste da institucije u BiH nisu zauzimale stavove u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji, te da tim povodom nije bilo nikakvih odluka, a samim tim ni njihove operacionalizacije.

"Bez instrukcije Predsjedništa BiH, pojedini ambasadori su po uputstvu (tadašnjeg ministra inostranih poslova u Savjetu ministara) Bisere Turković djelovali kao slobodni strijelci o čemu smo slušali iz medija. Treba podsjetiti da je i Milorad Dodik, tadašnji srpski član Predsjedništva, podnio krivične prijave protiv onih koji su djelovali mimo odluka institucija", rekao je Mazalica reagujući na pismo koje je predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio EU tražeći informaciju da li se BiH pridružila sankcijama EU protiv Rusije i kojim tačno.

Mazalica je naglasio da umjesto što Borenović pita EU, bilo bi bolje da upita Vladu FBiH čiji gas koriste u kantonu Sarajevo i Federaciji BiH, a neka se pozove i na rezoluciju Evropskog parlamenta u kojoj je rečeno da BiH nije uvela sankcije Rusiji.

"Vjerujem da bi mu puno toga bilo jasnije", poručio je Mazalica.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм