Poslanik SNSD-a u NSRS

Mazalica: Šmit misli da će neko ići protiv svojih interesa i slušati njega

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 14:23

Kristijan Šmit misli da će neko ići protiv svojih ekonomskih interesa i poslušati njega, kaže za ATV poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica nakon što je Šmit uputio pismo međunarodnim investitorima u Republici Srpskoj i upozorio ih da bi mogli ostati bez novca.

"Svojim nasrtajima na Republiku Srpsku pokazuje da je izgubio kompas i da je jedan frustrirani paćenik i blefer koji samo pokazuje kolika je njegova mržnja prema Srbima. Spreman je da vrši pritiske na privredne subjekte koji treba da ulažu prema tome da li imaju interesa, jeftiniju cijenu električne energije, kvalitetnu radnu snagu. On misli očigledno da će neko slušajući njega ići protiv svog ekonomskog interesa da bi zaobišao Srpsku i da bi on na taj način kaznio Republiku Srpsku i njenu vlast", kaže Mazalica.

On poručuje da Šmit time pokazuje da je neko ko misli da će Srpska ustuknuti od svojih postupaka i da će ih njegovi postupci prestrašiti. 

"To samo pokazuje da on nema drugih odgovora u rukavu da natjera Srpsku da objavi odluku u Službenom glasniku. Poseže za ovakvim stvarima koje neće dati nikakvog efekta, a samo će pokazati koliko je zlonamjeran", kaže Mazalica.

Poslanik SNSD-a u NSRS kaže da ovakvim potezom Nijemac kažnjava građane Republike Srpske.

"Iz Njemačke nije bilo nekih investitora u proteklom periodu. Srpska najveću privrednu saradnju ostvaruje sa Italijom, Slovenijom i Austrijom, zemljama u koje više izvozi nego iz kojih uvozi. Nekoga u Italiji ne zanima politička situacija, njega zanima da dobije robu po nižoj cijeni i uzeće iz Hrvatske, Crne Gore.. Mnogi vjerovatno i ne znaju ko je Kristijan Šmit. On dolazi iz stranke koja je opozicija u Njemačkoj i on je lokalni političar bez uticaja na medijski prostor u Njemačkoj", kaže Mazalica.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.