Mostar

Milivojević: Neshvatljivo da turisti budu pretučeni zbog majice

  • Извор: СРНА
  • 01.05.2023. 20:02

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević osudio je napad na srpske mladiće iz Zemuna u Mostaru i zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetli ovaj događaj i pronađe počinioce.

"Svaki napad je strašan, a kada se to dogodi zbog nacionalne mržnje onda zaista izaziva dodatnu zabrinutost. U posljednje vrijeme napadi ove vrste su učestali i to se mora zaustaviti. Neshvatljivo je da u turističkom gradu turisti budu pretučeni zbog natpisa na majici", rekao je Milivojević Srni.

On je naveo da Mostar pretenduje da postane veliki turistički centar i da se ovakve stvari ne smiju dozvoliti.

"Ako se ovi incidenti ne rasvijetle i počinioci ne pronađu treba da se zapitamo kakva je bezbjednost u Mostaru i za građane i za turiste", naveo je Milivojević.

Dva muškarca iz Zemuna napadnuta su juče u Mostaru, a jedan od njih S.N. (33) teško je povrijeđen.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić rekao je Srni da su mladiće napale dvije nepoznate osobe u Ulici Kuluk u Starom gradu, da je povrijeđeni mladić zadobio prelom vilice, a njegov prijatelj je rekao da su napadnuti zbog natpisa "Zemun" na majicama.

Nedavno je pokušana paljevina ugostiteljskog objekta srpske povratničke porodice u mjestu Ortiješ kod Mostara, a u decembru prošle godine devastirana je i oskrnavljena Saborna crkva u Mostaru, a počinioci nikada nisu pronađeni.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.