ATV

Demantovane tvrdnje pojedinih medija

Ministarstvo odbrane BiH i MUP Srpske: Nije bilo nasilnih pokušaja upada u Rajlovac

  • Извор: АТВ
  • 10.11.2021. 17:03

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske nisu vršili nikakve pretrese na području Rajlovca kod Sarajeva, niti su pripadnici Žandarmerije bili angažovani na hapšenju pripadnika Oružanih snaga BiH u kasarni na toj lokaciji, kako su to objavili pojedini mediji, saopštio je MUP.

"MUP Republike Srpske poziva medije koji su objavili ove netačne informacije da poštuju novinarski kodeks, da istinito i objektivno informišu građane, što je i osnovni postulat novinarstva, te da u skladu sa tim principom objave ovaj demanti", navedeno je u saopštenju.

O ovom događaju oglasili su se i iz Ministarstva odbrane BiH. 

"Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Policijske stanice Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP) Oružanih snaga BiH, u utorak 9. novembra 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog krivičnog djela - teško razbojništvo, na području Zvornika. U kontaktu nadležnih organa VP OS BiH i odgovornih u PS Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PS Vlasenica dođe u kasarnu 'Rajlovac' te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH istoga dana te im je saopšteno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku stanicu Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane BiH.

Dodaju da je danas u 9 sati, A.Č. se dobrovoljno javio u PS Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti.

"Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovo nasilnih ulazaka u vojno-kontrolisano područje, odnosno na lokaciju kasarne 'Rajlovac'", naveli su iz Ministarstva odbrane BiH. 

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм