Зеница

Мудерис и имам позивају на рат

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 19:15

Од стрељана и ловачких друштава правите војску - нова је ратнохушкачка порука из другог ентитета.

И гле чуда, ријечи су то представника Исламске вјерске заједнице. Латили би се поново оружја мудерис Незим Халиловић и имам Харун Хоџић. Иначе, добро познати и као команданти у IV и злогласној VII муслиманској бригади. Мудерис је чак и одликован највишим одличјима тзв. Армије БиХ. Двојац је учествовао на, како су је назвали, вјерско-домољубној трибини у Зеници, а поводом дешавања у Гази. 

Умјесто вјере и патриотизма, стигао је позив на рат. 

"Имамо пуно стрељачких клубова, обучимо све до једно наше дијете да се бави спортом стрељаштвом. По закону. Без икаквих амбиција да некоме пријетимо, али само с једном амбицијом, да нам се не понови Газа. У нашим ловачким удуржењима истјерајте с предсједничких мјеста оне који 'лочу' алкохол, а доведите пензионисане и развојачене службенике Армије БиХ, нека од сваке ловачке дружине направе формацију која је спремна бранити ваше мјесто као што бране ловочувари", рекао је имам Харун Хоџић.

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

"Никоме не смијемо вјеровати, а да се можемо ослонити само на Господара свјетова и на наше властите ресурсе. Наш биолошки потенцијал и материјално-техничка средства која су нам надохват руке. Оно што је наше“, каже мудерис Незим Халиловић.

Док измишља приче о камповима у Републици Српској, овакве ствари у свом дворишту министар одбране очигледно игнорише. Зукан Хелез данас није одговарао на наше позиве. Зато јесте федерални министар унутрашњих послова. И њему, чини се, мањка информација у области за коју је надлежан.

"Држава БиХ има своју војску, има своју полицију, све остало је неозбиљно“, рекао је министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак.

И тако, изгледа Исак не зна да није БиХ та која има полицију, имају је ентитети, једне је и сам министар. И док он тврди да први пут чује за ове информације, безбједњаци подсјећају да већ дуже вријеме из Исламске вјерске заједнице БиХ долазе радикални позиви. 

"У БиХ прошлост истовремено и садашњост: Вјерски службеници звецкају оружјем“

"Било какво позивање на формирање војних формација и употреба војничке терминологије у њиховим изјавама гдје кажу да требају се ослонити на властита материјално-техничка средства, то је израз који потиче из војне терминологије. Доводити то у везу са ловачким удружењима и стрељачким клубовима може нанијети велику штету и оном дијелу ловачких удружења, али и стрељачких клубова који су заиста формирани са основним смислом да раде неке друге активности, а не да се доводе у било какву везу са ратом. Тако да је ово једна врло опасна, врло запаљива изјава, која не смије проћи незапажено у Републици Српској и у самој БиХ“, рекао је декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин.

Логично би било да овакви људи буду процесуирани. Ипак, водећи се примјерима који стижу из другог ентитета од раније, научили смо да гдје БиХ почиње, ту логика завршава.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: