Огласили се и из СИПА

МУП ТК се бави спорним снимком којим се шире лажи о наоружавању Срба

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 19:20

Службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона баве се снимком који се шири друштвеним мрежама а у којем  извјесни Адмир Велић позива Бошњаке на опрез због наводне информације да се Срби у Сребренику  наоружавају.

Велић је иначе  судећи по објавама на мрежама радикална особа спремна на џихад.

Из тузланске полиције су нам рекли да ће нам о свему томе више рећи у наредним данима. Много рјечитији нису били ни у СИПА.

"Државна агенција за истраге и заштиту упозната је са снимком објављеним на „Тик току“ те у вези наведеног није поступила. Такође наводимо да су провјере око спорног снимка вршили полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона који вам могу дати више информација у вези извршених провјера", кажу у СИПА.

Ово је само још један у низу ратнохушкачких спинова како би се Република Српска приказала као дестабилизујући фактор сматрају и безбједњаци.

Оно што је сигурно јесте да казне не смију изостати. Овако се  само беспотребно дижу тензије и распирује мржња.

"Овдје нажалост постоје снаге које су подстакнуте настојањима неких страних фактора прије свега америчке амбасаде и амбасаде Велике Британије у БиХ да се једноставно постојећи мир угрожава и да се стално ствара перцепција како мир у Бих није стабилан како постоје снаге које то желе нарушити и онда се замјењују тезе", рекао је Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност и заштиту.

Јасан је циљ да се у БиХ на основу ове неосноване приче жели довести још међународних трупа.

Крајње је вријеме кажу у Српској и да се обавјештајна служба ухвати у коштац са параобавјештајним структурама које харају унутар БиХ.

Осим тога на прсте се могу избројати Срби који живе у Сребренику  они што их има утучени су и убијени страхом управо од таквих радикалних структура које владају у таквим мјестима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм