Oglasili se i iz SIPA

MUP TK se bavi spornim snimkom kojim se šire laži o naoružavanju Srba

  • Izvor: ATV
  • 21.02.2024. 19:20

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona bave se snimkom koji se širi društvenim mrežama a u kojem  izvjesni Admir Velić poziva Bošnjake na oprez zbog navodne informacije da se Srbi u Srebreniku  naoružavaju.

Velić je inače  sudeći po objavama na mrežama radikalna osoba spremna na džihad.

Iz tuzlanske policije su nam rekli da će nam o svemu tome više reći u narednim danima. Mnogo rječitiji nisu bili ni u SIPA.

"Državna agencija za istrage i zaštitu upoznata je sa snimkom objavljenim na „Tik toku“ te u vezi navedenog nije postupila. Takođe navodimo da su provjere oko spornog snimka vršili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji vam mogu dati više informacija u vezi izvršenih provjera", kažu u SIPA.

Ovo je samo još jedan u nizu ratnohuškačkih spinova kako bi se Republika Srpska prikazala kao destabilizujući faktor smatraju i bezbjednjaci.

Ono što je sigurno jeste da kazne ne smiju izostati. Ovako se  samo bespotrebno dižu tenzije i raspiruje mržnja.

"Ovdje nažalost postoje snage koje su podstaknute nastojanjima nekih stranih faktora prije svega američke ambasade i ambasade Velike Britanije u BiH da se jednostavno postojeći mir ugrožava i da se stalno stvara percepcija kako mir u Bih nije stabilan kako postoje snage koje to žele narušiti i onda se zamjenjuju teze", rekao je Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu.

Jasan je cilj da se u BiH na osnovu ove neosnovane priče želi dovesti još međunarodnih trupa.

Krajnje je vrijeme kažu u Srpskoj i da se obavještajna služba uhvati u koštac sa paraobavještajnim strukturama koje haraju unutar BiH.

Osim toga na prste se mogu izbrojati Srbi koji žive u Srebreniku  oni što ih ima utučeni su i ubijeni strahom upravo od takvih radikalnih struktura koje vladaju u takvim mjestima. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: