УСК

Накнаде за незапослене породиље повећали на 500 марака

  • Извор: Независне
  • 20.04.2024. 08:12

Влада Унско-санског кантона донијела је у петак одлуку којом ће у току ове године бити повећане накнаде породиљама на износ од 500 марака, потврдила је Земина Кадирић, министрица здравства и социјалне политике у Влади УСК.

"Овогодишњим буџетом планирана су новчана издвајања од по 500 марака мјесечно за сваку незапослену породиљу. Ова мјера има кључну улогу у подршци демографској политици Унско-санског кантона и има за циљ подстицање рађања и пружање подршке породицама. Повећање стопе наталитета један је од кључних елемената демографске политике, а обезбјеђивање финансијске подршке незапосленим породиљама може допринијети остварењу тог циља", навела је она.

Нови изазови и прилике: Дневни хороскоп

Нови изазови и прилике: Дневни хороскоп

Незапослене породиље у овоме кантону су већ годинама у лошој ситуацији. Донедавно, њихова примања су била ограничена на једнократну новчану помоћ у износу од само стотину марака. Новац би чекале и по три године, а да би им уопште био исплаћен, морале су имати отворен рачун у банци, тако да би готово комплетан износ морале утрошити на папирологију.

Кадирићева је истакла како је такођер Влада усвојила и одлуку о подршци породицама са више дјеце, па ће свакој породиљи за новорођено треће дијете, без обзира на то да ли је запослена или незапослена, бити исплаћивана накнада за свако треће или наредно дијете у износу од 500 марака.

(Извор: Независне)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.