Posjeta Hrvatskoj

Nastup Denisa Bećirovića ne prestaje da šokira javnost

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2023. 19:06

Nastup bošnjačkog člana Bh. Predsjedništva u Zagrebu ne prestaje da šokira javnost u Republici Srpskoj.

Šamar BiH udario je tako što se pred hrvatskim zvaničnicima i medijima obrušio na Republiku Srpsku. Diplomatski skandal Denisa Bećirovića u Republici nazivaju srbofobijom.

„Denis Bećirović kao da učestvuje u nekakvom takmičenju za najvećeg srbofoba. I kao da je postao lični ovisnik o davanju antisrpskih izjava i da stalno povećava dozu. Da bi održao taj svoj status ili zamišljenu, da kažemo, funkciju lidera Bošnjaka“, izjavio je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

„Neki njegovi stavovi govore o njegovoj nedoraslosti funkciji koju obavlja. Mislim prije svega na izjave pred put u Zagreb. Zatim izjave kojima želi da ocjenjuje političare koji su daleko iznad njega i dozvoljava sebi da daje takve ocjene“, smatra Nedeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a.

"Jedina prijetnja miru su Bećirović i njegove militantne ideje"

Dok je Bećirović pozivao na smirivanje predsjednika Republike Srpske, osim diplomatske bruke, stvorio je i bezbjednosne tenzije u BIH.

„Mi sa jedne strane možemo biti zahvalni Bećiroviću jer on, u suštini, više ruši BiH nego bilo koji drugi faktori na domaćoj sceni pa čak i iz inostranstva na koje se oni često znaju pozivati“, rekao je Slobodan Župljanin, stručnjak za bezbjednost.

Bošnjački član BH Predsjedništva Republiku Srpsku pokušao je da unizi i tako što je tražio da na sastancima ne prisustvuje ambasador BiH koji dolazi iz Srpske. 

„Ostaće zaista čitava ta posjeta i način na koji je ona organizvoana. Prije svega, da se ne poštuje ambasador sopstvene države koju predstavlja vani, bez obzira na nekakve unutrašnje politike i unutrašnje  odnose. To zaista predstavlja jedna diplomatski šamar BiH“, smatra Miloš Šolaja, profesor međunarodnih odnosa.

"Bećirović dosljedan u lažima"

Opozicija je ponovo u teorijama zavjere. Sve je, kažu u PDP-u, predstava za javnost. 

„Ja mislim da je to sve svojevrsna farsa. Jedna vrsta dogovora koji oni svi zajedno imaju da stvaraju neku sliku tenzija. Što ima svoje negativne reperkusije jer to djeluje na ljude“, izjavio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Denis Bećirović u Zagrebu je pozvao na zaustavljanje Milorada Dodika. Tamo je poručio da je on bezbjednosna prijetnja. Ubrzo mu je stigao i odgovor da je svojim nastupom pokazao krah BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)