Хрватски члан Предсједништва БиХ

Не жали туђе паре: Комшић резервисао луксузнији хотел него Путин и Бајден

  • 24.01.2024. 12:07

Хрватски члан Предсједништва БиХ, изабран бошњачким гласовима, Жељко Комшић, не жали буџетског новца када је у питању луксуз у којем треба да ужива на службеним путовањима.

Тако је недавно резервисао за себе и делегацију смјештај у “Хотелу дес Бергуес” који припада луксузном ланцу “Фор Сизонс” хотела, једном од најскупљих и најлуксузнијих у Женеви. Резервисано је седам стандардних соба и једна тзв. “суит”, односно, апартман. Поређења ради, током 2021. године су се у истом граду сусрели руски предсједник Владимир Путин и амерички предсједник Џозеф Бајден. Током боравка у Швајцарској први је одсјео у хотелу “Мандарин”, а други у хотелу “Интерконтинентал”. Собе у та два хотела су скоро дупло јефтиније од оног који су резервисали Комшић и сарадници.

Два дана боравка у луксузном хотелу који је “запао за око” Комшићу, а који се налази уз само језеро, коштају око 4.700 КМ, док је укупна цијена за остале чланове његове делегације 17.600 КМ, укупно 22.300 КМ.

Милановић поздравио договор СНСД, ХДЗ и

Милановић поздравио договор СНСД, ХДЗ и "Тројке" и оптужио Американце за опструкцију

У хотелском жаргону, “суите” означава врсту собе или апартмана који је обично већи од стандардне хотелске собе и често укључује додатне просторије осим спаваће собе. “Суите” обично садржи дневни боравак, понекад са софом која се може претворити у кревет, и може имати и додатне садржаје попут кухиње или трпезарије. “Суите” апартмани су дизајнирани да пруже више простора и луксуза, те су често скупљи од стандардних соба. Идеални су за дуже боравке, породице или оне који траже више удобности и приватности, пише Херцеговина.инфо.

Да апсурд буде већи, из Комшићеве канцеларије су почетком јануара, двије седмице од захтјева, напрасно отказали резервацију хотела. Због строге политике хотела, поврат новца није био могућ, управо да би се избјегло отказивање неозбиљних гостију. На крају, а то је потврђено неколико дана касније, хотел је изашао у сусрет и непојављивање Комшића и његове пратње у Женеви буџет БиХ ће коштати “само” 11.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм