Krstan Simić

Nepotrebno angažovanje stranaca u institucijama BiH

  • 11.07.2018. 10:57

Pravnik Krstan Simić smatra da BiH treba da gradi sistem koji će funkcionisati na bazi primjene kvalitetnih zakona i upozorava da angažovanje stranaca u institucijama dovodi u pitanje suverenitet BiH.

"Nisam pobornik ideje da se angažuju bilo koji stranci da podržavaju, pomažu i utiču na rad institucija", rekao je Simić Srni, komentarišući odobrenje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za angažman u Tužilaštvu BiH višeg savjetnika za pravosuđe Ambasade SAD. 

On kaže da sve to asocira da bi se mogle dešavati stvari koje nisu dopuštene u zemlji u kojoj postoji vladavina prava i demokratski principi vladanja društva. 

"Imali smo strane sudije i tužioce u pravosuđu BiH, ali sa sigurnošću mogu garantovati da nisu doprinijeli napretku. Još je otvoreno pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i ne možemo ga riješiti", naveo je Simić. 

On je naglasio da institucije BiH mogu same da rade, pod uslovom da se uspostavi primjena vladavine zakona i da na određenim pozicijama rade kompetentni ljudi.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм