Brisel

Nešić s Lenarčićem i Adžićem: Službe za spasavanje pokazale osposobljenost

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2023. 15:10

Službe zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini pokazale su spremnost i osposobljenost za pružanje pomoći i u najtežim prirodnim nesrećama, konstatovano je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića sa komesarom EU za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Janezom Lenarčičem u Briselu.

Značajan doprinos tome je dala i Evropska unija kroz projekte opremanja i obuke koje su bile neophodne za prijem BiH u članstvo Mehanizma EU za civilnu zaštitu.

Prošlogodišnjim prijemom u Mehanizam, otvorene su brojne mogućnosti za saradnju, opremanje, prijem i pružanje pomoći zemljama koje iskažu potrebu. 

Nešić i Lenarčič su konstatovali da je u ovoj oblasti potrebno intenzivirati korištenje dostupnih fondova i mogućnosti, u cilju jačanja kapaciteta i spremnosti odgovora na sve vrste prirodnih katastrofa. 

Tokom posjete Briselu Nešić se  sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem.

Iskazan je obostrani interes i potreba za unapređenje saradnje, posebno u borbi protiv prekograničnog kriminala i sprečavanja ilegalnih migracija.

Takođe, razgovarano je o saradnji policijskih agencija na povećanju bezbjednost građana i olakšavanja njihovog kretanja između dvije države.   

Takođe delegacija Ministarstva bezbjednosti  BiH je posjetila Misiju BiH pri EU u Briselu.

Tom prilikom ministar Nešić se informirao o radu Misije te pohvalio njihov doprinos u koordinaciji aktivnosti na ispunjavanju uslova i napretku BiH u EU integracijama. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.