Sud BiH

Ni nakon potjernice ni traga ni glasa o Mahmuljinu

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2022. 11:18

Sud BiH ni mjesec dana nakon raspisivanja međunarodne potjernice nema nikakvu informaciju gdje se nalazi osuđeni Sakib Mahmuljin, rečeno je Srni u toj pravosudnoj instituciji.

"Sud BiH još nema informaciju gdje se nalazi osuđeni Mahmuljin. Kada Sud BiH dobije informaciju da je osuđeni uhapšen po potjernici, počinje postupak ekstradicije", naveli su iz Suda BiH odgovarajući na pitanje Srne da li Sud ima ikakvu povratnu informaciju gdje je osuđeni Mahmuljin i da li će i kada biti isporučen BiH.

Mjesec dana nakon izdavanja naredbe o raspisivanju međunarodne potjernice za nekadašnjim komandantom Trećeg korpusa Armije RBiH, koji je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora za ratne zločine u Vozući i Zavidovićima 1995. godine, ne pokreće se nikakav, pa ni disciplinski, postupak protiv onih koji su Mahmuljinu nakon pravosnažnosti presude omogućili da slobodno izađe iz sudnice, kao što je i sa slobode dolazio na ročišta.

Sud BiH je 28. novembra ove godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Mahmuljinom.

Prethodno mu je poslan poziv da preuzme akt u kojem je navedeno da se 6. decembra ove godine javi na izdržavanje kazne zatvora.

Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu ove godine pravosnažno osudilo Mahmuljina na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene 1995. godine u Vozući i Zavidovićima.

Mahmuljin je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, za ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.