АТВ специјал

"Нису рачунали на подршку народа предсједнику Републике"

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2023. 19:08

Одавно су проказани, а циљеви јасни. Годинама су покyшавали да развласте Републику Српску, а на крилима Kристијана Шмита су намјеравали да проведу своје намјере брзо и без икаквих скрупула - јасна је Сњежана Новаковић Бурсаћ. За АТВ у специјалу о импликацијама судског процеса по оптужници Суда БиХ против Милорада Додика и Милоша Лукића, каже да оно на шта нису рачунали је подршка народа Републике Српске.

"У овом злу које нас је нашло, у лику тог вануставног дјеловања Суда и тог намјесничког дјеловања странаца у том злу бих ја видјела и нешто добро, опет се наш народ консолидовао, наша јавност је потпуно свјесна шта се овдје збива и мислим да је ово дјеловало опет, ми смо као народ склони томе да се разједињујемо али када је у близини нека невоља јако се брзо направи та кохезија коју ја осјећам и захваљујем се свим грађанима на томе", каже Сњежана Новаковић Бурсаћ, делегат Клуба Срба у ПД ПС БиХ. 

Читава представа рочишта у суданији на простору некадашње касарне Виктор Бубањ, током рата претворене у мучионицу за сарајевске Србе, показала је уствари читав апсурд БиХ, јасна је Јелена Пајић Баштинац, генерални секретар предсједника Републке Српске. 28 година након Дејтонског мировног споразума, органи који су замишљени да спроводе мир, руководе, каже, процесом који је сам по себи највећи факор нестабилности у БиХ.

"Правосуђе БиХ, када се упустило у овај политички поступак, оно уствари спроводи вољу, неименованог странца а тај неименовани странац је управо довео највеће кризе у БиХ од Дејтона до данас", каже Јелена Пајић Баштинац, генерални секретар Предсједника Републике Српске.

Читав бесмисао постаје још бесмисленији због онога што се десило саамо сат након сто су се предсједник Додик и Милош Лукић изјаснили да апсурдну оптужницу не разумију а судија Ћосић службено разумјела да се не осјећају кривим. Састанак лидера три конститутивна народа и њихових легитимно изабраних представника. У релаксираној атмосфери су договарали доношење закона и усвајање политика из европске статус кандидатске агенде. Баш онако како би и требало да буде у нормалним државама, а баш онако како, вољом странаца, у БиХ није.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм