Nović: Klub Srba želi da razgovara na dobrobit sva tri naroda, a ne da prijeti

  • 08.04.2021. 12:30

Predsjedavajući Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović istakao je da je za srpske delegate neprihvatljiva bilo koja vrsta prijetnji upućena bilo kome sa govornice ovog doma i pozvao predsjedavajućeg Bakira Izetbegovića da u vođenju sjednice ne dozvoli teške riječi i uvrede.

Obrazlažući zašto je Klub Srba u Domu naroda tražio pauzu, Nović je istakao da se na samom početku sjednice izašlo iz dnevnog reda i da je povrijeđen Poslovnik Doma u gotovo svim segmentima.

"Prvi put sam čuo da se delegatsko pitanje postavlja, tobože, u ime kluba, gotovo klubova. Ako je tako, to je neka nova praksa", rekao je Nović i dodao da je bošnjački delegat Denis Bećirović iznio izuzetno teške optužbe koje ne želi da ponavlja.

Prema njegovim riječima, s obzirom da su te optužbe stav jednog ili dva kluba naroda, onda se iz toga mogu izvući izuzetno teške ocjene.

"Neću da ih izvlačim jer smo svi dovoljno svjesni šta to znači", poručio je predsjedavajući Kluba Srba i dodao da, ako je ovo režija u dogovoru nekog kluba, srpski delegati nisu spremni da učestvuju u tome.

Nović je istakao da su članovi Kluba Srba spremni da u Domu naroda profesionalno i stručno raspravljaju na dobrobit sva tri naroda.

"Treba se osloboditi svake ostrašćenosti, teških riječim, trebamo malo više poštovati jedni druge i kaniti se tuđih nadležnosti", zaključio je Nović.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić i šef Kluba delegata srpskog naroda Sredoje Nović ranije su osudili prijetnje delegata Kluba bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića koji je pozvao na hapšenje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ukoliko krene u razdruživanje BiH, ocijenivši ih nedopustivim.

Postavljajući delegatsko pitanje delegat Kluba bošnjačkog naroda Denis Bećirović pozvao je na hapšenje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dodika, navodeći da je to jedinstven stav Kluba i delegata Kluba Hrvata Zlatka Miletića. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина