Информације прослијеђене Криштовој

ОБА демантовала Хелеза

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2023. 14:08

Обавјештајно безбједносна агенција (ОБА) БиХ нема информације о постојању војих кампова и паравојних формација у БиХ, речено је у овој агенцији.

Из ОБА су навели да су о томе прослиједили информацију предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто.

"Послат је одговор да не постоје ни кампови нити било какве паравојне формације", одговорили су Срни из ОБА на питање да ли је ова агенција прослиједила информације Криштовој о томе да ли у БиХ постоје војни кампови.

Тужилаштво БиХ формирало је јуче предмет поводом тврдњи министра одбране у Савјету министара БиХ Зукана Хелеза да на подручју Републике Српске постоје руски војни кампови за обуку.

Ове тврдње Хелез ће морати предочити тужиоцу Тужилаштва БиХ који је задужен за овај предмет, а из ОБА констатују да његови наводи нису тачни.

Хелез је недавно да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације. 

"Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати", рекао је Хелез, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм