Božica Živković Rajilić

"Održati hitan sastanak Međureligijskog vijeća zbog ratnohuškačkih izjava Kavazovića"

  • Извор: СРНА
  • 30.07.2023. 13:55

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da bi Međureligijsko vijeće BiH hitno trebalo da održi sastanak zbog ratnohuškačkih izjava poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

"Međureligijsko vijeće je zakazalo u svom dosadašnjem radu jer se uopšte nije bavilo problemom naroda i vjernika, ali bi trebalo bar da onome ko širi mržu i ratnohuškačke izjave uskrati da bude vjerski predstavnik jednog naroda", izjavila je Rajilićeva Srni.

Košarac: Kavazović da izađe iz uloge radikalnog jurišnika SDA

Košarac: Kavazović da izađe iz uloge radikalnog jurišnika SDA

Prema njenim riječima, za srpski narod neprihvatljive su izjave Kavazovića u kojima poziva na rat, umjesto da poziva na mir, molitvu, blagostanje, rad i suživot među narodima u BiH.

"Kakva je to religija koja propagira rat i borbu, jer islamska vjera treba da je vjera mira, a ne rata. Nikada niste mogli čuli pravoslavnog ili katoličkog sveštenika da pozivaju na rat jer oni stalno pozivaju na mir", istakla je Rajilićeva.

Ona je navela da Kavazović nije jedini koji poziva na rat, već da postoji organizovana i uvezana hajka predstavnika islamske vjere sa političarima iz Federacije BiH /FBiH/ koji iznose ovakve ili slične stavove.

Rajilićeva je zaključila da srpski narod ne treba pridavati nikakav značaj ovakvim ili sličnim izjavama iz FBiH, već treba da živi u miru i toleranciji sa drugim narodima na ovom prostoru.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na jučerašnjem otvaranju novoizgrađene džamije u Sapni poručio je da će se Bošnjaci "boriti do kraja za svaki pedalj zemlje".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм