Шта су рекли

Огласили се из канцеларије Пленковића након његовог неодласка у Предсједништво БиХ

  • Извор: н1инфо.ба
  • 23.01.2024. 12:59

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и холандски премијер Марк Руте сусретом с члановима Предсједништва БиХ у уторак су започели серију разговора са функционерима у БиХ, али на састанку није било предсједника хрватске владе Андреја Пленковића.

С Фон дер Лајен и Рутеом састали су се предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељка Цвијановић.

Како је појашњено Хини из хрватске делегације “конзистентна линија предсједника хрватске владе је да се не састаје са Комшићем који није изабран за хрватског члана Предсједништва вољом хрватског народа у БиХ и с којим никаквог контакта немају ни друге институције Републике Хрватске”, пренио је Н1.

Подсјећају како је Пленковић једнако поступио и приликом радних посјета БиХ 2021. и 2023. године када је одржао састанке са члановима Савјета министара и Парламента БиХ.

Пленковић се није појавио у Предсједништву БиХ због Комшића, застава Хрватске је ту

Пленковић се није појавио у Предсједништву БиХ због Комшића, застава Хрватске је ту

“Узимајући у обзир да се пракса прегласавања хрватског народа у избору члана Предсједништва БиХ поновила и на општим изборима 2022., предсједник владе нема намјеру промијенити свој приступ”, подсјећају из Пленковићевог кабинета.

Предсједница Европске комисије те хрватски и холандски премијери са стали су се данас са предсједавајућом Савјета министара БиХ Борјаном Кришто и њеним замјеницима као и с члановима колегијума Представничког те Дома народа Парламента БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм