Poslanik SNSD-a u PDPS

Kojić: OHR-u neće uspjeti medijsko spinovanje

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2023. 07:59

OHR-u neće uspjeti da kroz medijsko spinovanje ubijedi narod Republike Srpske da joj oduzme imovinu, uzalud koriste finansijske i druge resurse za plasiranje laži, poručio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je napomenuo da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i niko iz Republike Srpske neće dozvoliti da Srpska bude obezglavljena.

On je rekao Srni da ono što radi OHR sinhronizovano čini u dosluhu sa bošnjačkim strankama za dizanje tenzija u BiH kako bi što duže ostali na ovim prostorima.

Kojić je napomenuo da je OHR nedavno saopštio da su formirali neku radu grupu koja će iznaći rješenje o pitanju imovine, ocijenivši da je u pitanju grupa podanika koja treba da provode bošnjačke interese.

"Jasno je da i o pitanju imovine postoji sinhronizacija međunarodne zajednice sa bošnjačkim političkim predstavnicima, ali takva vrsta odnosa i ataka na Republiku Srpsku ne može i neće proći jer niko iz Srpske neće dozvoliti da bude obezglavljena i da ostane bez svoje suštine, a to je imovina", poručio je Kojić.

On je podsjetio da je u Ustavu jasno definisano da je imovina vlasništvo entiteta i da nikakav zakon na nivou BiH ne može da se donosi kako bi se regulisalo pitanje koje je riješeno, te da očigledno pokušavaju i kroz medijsko spinovanje da ubijede javnost da je ispravno ono što rade.

Kojić: Svaki centimetar Srpske ostaće njena imovina

Kojić: Svaki centimetar Srpske ostaće njena imovina

"Ono što rade je notorna laž i nije tačno, a ubijeđen sam da kroz taj pokušaj ne mogu nikoga da ubijede jer Republika Srpska je njenom narodu prioritet. Ni na koji način narod u Republici Srpskoj ne može da nasjedne na njihove lažne pokušaje de se nametnu određene odluke koje bi značile nestanak Srpske i pravljenje prazne ljušture", kaže Kojić.

On je napomenuo da oni uzalud koriste i finansijske i neke druge resurse za plasiranje laži i da je o imovini nema rasprave niti dogovora.

"Ono što mi u Republici Srpskoj radimo i što radi njen predsjednik Milorad Dodik jeste da poštujemo ustavne nadležnosti BiH i ustavne nadležnosti entiteta. Poštujući te ustavne nadležnosti imovina je vlasništvo Republike Srpske kao što je i imovina u Federaciji BiH vlasništvo Federacije i to je vrlo jasno", pojasnio je Kojić.

Prema njegovim riječima, bošnjački lideri potpišu neku zajedničku izjavu i sve tačke u toj izjavi se odnose na aktivnosti OHR-a koje su provodili i provode.

Kojić je naveo da s jedne strane cilj poteza OHR-a dizanje tenzija u BiH jer antidejtonsko i protivustavno djelovanje vide kao najbolji mehanizam za svoj opstanak na prostoru BiH.

Kojić: Pravosudne institucije BiH provode politike na štetu Srpske

Kojić: Pravosudne institucije BiH provode politike na štetu Srpske

"Potpuno je jasno da ćemo štititi ustavni poredak i da nećemo dozvoliti da Republika Srpska bude obezglavljena i razvlašćena“, zaključio je Kojić.

OHR je raspisao tender za medijsku kampanju u okviru koje bi reklamirali važnosti rješavanja pitanja državne imovine. Takođe je OHR je krajem prošlog mjeseca počeo raditi na pitanju državne imovine i formirao radnu grupu stručnjaka, ali do danas nije objavio ko su članovi te radne grupe.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?