Срђан Мазалица

"Опозиција само једном није послушала Шмита, па их је одмах разобличио као колабораторе"

  • Извор: СРНА
  • 15.09.2023. 10:42

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је да је Кристијану Шмиту било довољно да га опозиција једном не послуша да се састане с њим, као што је одбила недавно састанак у Бањалуци, па да их он "разобличи као најгоре колабораторе и издајнике".

Мазалица је рекао да је Шмит потврдио оно што се одавно могло наслутити из састанака опозиције са њим, спровођења његових одлука и избјегавања конфронтације са његовим изјавама и осуђивања потеза.

"Опозиција никад није рекла да БиХ не треба још једног високог представника, да је Шмит нелегалан, да нема право да намеће законе, да су његови закони лоши и да својим потезима наноси штету Републици Српској, посебно кад је у питању државна имовина. Небојша Вукановић је чак питао (специјалног изасланика Њемачке за Балкан Мануела) Зарацина зашто међународна заједница и ЕУ трпе Милорада Додика. Народна пословица каже `Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се обијале`", рекао је Срни Мазалица, коментаришући изјаву Шмита да су руководиоци опозиционих партија од њега тражили да "макне" предсједника Српске Милорада Додика уз примјену бонских овлаштења.


Ђоковић: Ово ћу рећи први пут о мечу с Федерером

Ђоковић: Ово ћу рећи први пут о мечу с Федерером

Мазалица је рекао да ако опозиција призна Шмита, затражи од њега да смијени Додика и он то уради, онда себе доводи у позицију да смијени и њу једног дана.

"Ако признају један његов закон и једну његову смјену, па макар и било то повољно за Републику Српску или за њих приватно, онда су признали окупатора који без међународноправне потврде спроводи тиранију у овој земљи, а такав ће након тога донијети десет лоших, неповољних и штетних одлука", оцијенио је Мазалица.

Мазалица је рекао да је жалосно да у опозицији има појединих Крајишника и Херцеговаца који су, према Јовану Цвијићу, дигли највише устанака у српском народу, а који тако понизно од окупатора траже обрачун са демократски изабраним представницима српског народа.

"Жалосно је како им је тај окупатор на крају пљунуо у лице. Шта би данас рекли Јован Дучић, Петар Кочић и Бранко Ћопић? Да ли врли опозиционари смију проћи крај њихових споменика и наше великане који су се својом жртвом и пером борили за слободу свог народа, погледати у очи?!", рекао је Мазалица.


Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

Он је навео да је довољно јасно било опозиционо понашање након оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића, да они не смију против Шмита, иако су неки и гласали за законе који се стављају на терет Додику и Лукићу.

Према његовим ријечима, одбити да бар декларативно подрже људе који су, заправо, спроводили њихову вољу - очигледан је кукавичлук и лицемјерје.

"И да ли стварно мисле да ми овдје у Републици Српској мислимо прихватити евентуалну смјену Додика од Шмита? Срби се никад нису мирили са тиранијом, па неће ни сад. У срцу носимо завјет наших предака, а у глави обавезу према будућим генерацијама, јер слобода нема цијену и не може се купити за тридесет сребрењака", закључио је Мазалица.

Кристијан Шмит изјавио је да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.


Огласила се министар просвјете о случају обљубе ученице у Кнежеву

Огласила се министар просвјете о случају обљубе ученице у Кнежеву

"Могао бих рећи и мјесто и вријеме када су ми њихови лидери тражили да макнем Додика уз примјену бонских овлаштења. Због тога ме чак изненадило то да су се неки од њих солидарисали са Додиком", рекао Шмит за "Дневни аваз". 

Пратите нас и путем Вибера