Milorad Dodik

PIK ne može da odlučuje, u Srpskoj neće biti migrantskih centara

  • 29.11.2019. 18:52

U Srpskoj neće biti migrantskih centara poručio je sprski član predsjedništva BIH. Savjet za sprovođenje mira, kaže Dodik, ne može da donosi odluke u vezi sa migrantskom krizom. 

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je juče da su ih posjetili predstavnici britanske Ambasade i da je na sastanku rečeno da će biti formirani centri na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske.

"Ovdje postoji odluka u Repiblici Srpskoj da se neće praviti centri za migrante i to će tako i biti i tačka. Nemam šta da kažem. Šta hipotetički? Nemam šta da pričam hipotetički, kad god pričate o politici hipotetički dobijete komentare koji nisu hipotetički", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

I predsjednik Vlade poručuje da je nedopustivo da neko drugi odlučuje šta će biti u Republici Srpskoj. 

"Možda ima želja i bilo. Jasan je stav Republike Srpske. Mi nismo spremni i ne želimo nikakve migrantske centre na teritoriji Republike Srpske", kaže predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković.

Predsjednik Parlamenta poručuje da od te priče, kada je teritorija Republike Srpske u pitanju - nema ništa. Na migrantskoj krizi se, kaže Nedeljko Čubrilović, vidi nespospobnost nadležnih u zajedničkim institucijama. 

"Trebalo je mnogo prije izvršiti pripreme i uraditi neophodne neke prethodne radnje da bi se ona dočekala, da se tim ljudima da pomoć koja im je potrebna u ovom trenutku. Mi smo mala ekonomija, mala zemlja, malo društvo da bismo mogli da nosimo teret migrantske krize", kaže predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović.

Vlasti u Srpskoj podsjećaju da se moraju sprovoditi zaključci Vlade o tome da nema naseljavanja migranata u Srpskoj. Dok nadležni u Sarajevu nikako ne nalaze trajnije rješenje, migrantska kriza sve jače pritišće Unsko sanski kanton. Odavno je kamp Vučjak prebukiran a uslovi u njemu su katastrofalni, na šta upozoravaju i međunarodne organizacije koje traže hitno zatvaranje i izmještanje migranata.

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм