Споменка Стевановић

Подршка Демоса Цвијановићевој у заштити виталног ентитетског интереса

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 11:07

Шеф Клуба посланика Демоса у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић рекла је Срни да ће та странка и овај пут у парламенту Српске подржати захтјев српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић за заштиту виталног ентитетског интереса, додајући да би и остала питања од интереса за Републику Српску требала да обједине странке са сједништем у Српској.

Она је рекла да вјерује да ће захтјев Цвијановићеве у Народној скупштини добити двотрећинску већину.

Стевановићева је рекла да Цвијановићева веома добро и одговорно обавља функцију члана Предсједништва на коју је изабрана великим бројем гласова.

"Својим досадашњим радом оправдала је свој избор, али Народна скупштина мора додатно да оснажи њену улогу и функцију у Предсједништву БиХ јер је Народна скупштина та која треба да буде бедем у одбрани Републике Српске", истакла је Стевановићева.

Она је додала да би и остала актуелна питања, као што су питање имовине, Уставног суда БиХ, нелегитимног именовања и дјеловања Кристијана Шмита, те оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика требала да уједине све странке са сједиштем у Републици Српској.


Мазалица: Они који подржавају Дејтон да подрже вето српског члана Предсједништва

Мазалица: Они који подржавају Дејтон да подрже вето српског члана Предсједништва

"По овим питањима не би смјели да се разилазимо. На то нас обавезује и рат који је био, и жртве које су дате за Републику Српску, ми смо ту да одбранимо што је остварено животима људи, а то је Република Српска“, рекла је Стевановићева.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила је покретање виталног ентитетског интереса након што је прегласана на сједници Предсједништва у вези са приједлогом закључка поводом, како је наведено, ескалације напада органа Републике Српске на темељне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм