Samovolja bošnjačkog kadra

Podžić i Mašović bez saglasnosti Predsjedništva na sastanku o Ukrajini

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2022. 18:21

Nastavlja se samovolja bošnjačkog kadra u zajedničkim institucijama. Sifet Podžić, ministar odbrane BiH i načelnik zajedničkog štaba oružanih snaga BiH, Senad Mašović, na sastanak američkog ministra odbrane i ukrajinskih zvaničnika otišli su bez odluke Predsjedništva. To je danas potvrdio i Milorad Dodik. Srpski član Predsjedništva je za sve čuo samo iz medija.

"Taj ministar je potpuno iščašen iz svega. Nije to pojedinačni slučaj, to je dio jednog udruženog poduhvata za rušenje BiH od strane muslimana. Muslimanski nacionalizam je otišao do te mjere da pokušava da iskoristi ukrajinsku krizu da bi reafirmisao svoje ciljeve", izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Sastanak pod imenom "Kontakt tačka za pomoć Ukrajini", nije dogovaran ni u Ministarstvu, poručuje zamjenik ministra odbrane. Mirko Okolić kaže da samim tim, Podžiću i Mašoviću nije mogla ni da se da bilo kakva saglasnost. Očigledno je, tvrdi, da je namjera bila da se neke stvari sakriju. Sve ono što su, eventualno iznijeli na sastanku, bez odluke predsjedništva, kaže zamjenik ministra, ne znači ništa.

"Nije dobro da se tako nešto dešava da samo predstavnici jednog naroda obećavaju i dogovaraju neke stvari, ili učestvuju u raspravi, a za takve stvari nisu ni nadležni jer je to nadležnost Predsjedništva BiH koje je jedino nadležno za spoljnu politiku. Sve što se dešavalo ili eventualno dogovaralo na tom sastanku nemoguće je realizovati ukoliko to ne odobri Predsjedništvo", rekao je Okolić.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin održao je juče sastanak sa ukrajinskim zvaničnicima o daljoj vojnoj pomoći toj zemlji.

Nakon sastanka je rekao da su video vezom prisustvovali ministri odbrane više od 40 zemalja, među kojima je prvi put bila i BiH.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм