УИО

Одузета роба у Градишци, појачана контрола аутобуса и путничких возила

  • 12.11.2023. 12:13

На граничном прелазу Градишка откривена разна роба процијењене вриједности веће од 10.000 КМ, саопштено еј из УИО.

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ појачали су контролу аутобуса и путничких возила те су детаљном контролом аутобуса, који је саобраћао на релацији Дортмунд-Неум, пронашли више уређаја и већу колићину одјеће.

Пронађени су и привремено одузети мобилни телефон "шаоми 13 Т про 512 ГБ", монитор "МСИ оптикс Г24ДГП", телевизор "фајер", 36 пари обуће различите марке и величина, женске торбе различите марке, сунчане наочале и слично.

Како је саопштено из УИО, процјењена вриједност одузете робе износи 7.500 КМ.

Детаљним прегледом другог аутобуса откривено је непријављених 14 цилиндара за теретна возила вриједност око 3.000 КМ.

Такође, извршен је и преглед путничког возила и откривено је 97 парфема различите амбалаже и 147 тестера, а при контроли једног аутобуса пронађени су и привремено одузети дијелови кочионог система моторног возила "тојота".

Из УИО БиХ наводе да ће пред крај године, када предстоји појачан долазак становника БиХ из иностранства и улазак странаца у БиХ, царински службеници проводити детаљне контроле аутобуса и путничких возила која улазе у царинско подручје БиХ.

УИО подсјећа да приликом уласка у царинско подручје БиХ грађани са собом могу унијети ствари у личном пртљагу у вриједности до 600 КМ без плаћања увозних дажбина, а све што прелази поменуту вриједност мора бити пријављено царинској служби за увозно царињење.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.