Skup ličio na devedesete

Ponovo skandalozno obilježavanje u Bužimu: Pucnjava, zastave i uniforme podsjećaju na rat

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2022. 13:28

U Bužimu se danas obilježava ratna akcija "Februarska ofanziva '94", a scene koje danas dolaze iz tog grada u FBiH ponovo podsjećaju na devedesete godine i ratno stanje.

Uniforme, povici Alahu akbar, ratna zastava BiH, a mogla su se vidjeti i zastave Armije BiH, ali i aktuelna zastava BiH.

Ovo skandalozno obilježavanje godišnjice ispraćeno je na društvenim mrežama, a nekoliko snimaka objavljeno je na Facebook stranici Udruženje "Nanićevi Bužimljani".

I ne samo da je današnji skup ličio na ratne devedesete, već i na ono što se nedavno dešavalo u ovoj federalnoj opštini.

Čula se pucnjava

Na lokaciji Hasin Vrh kod Bihaća, gdje su učesnici Marša stigli sa ratnim zastavama, danas su mogli da se čuju čak i pucnji iz vatrenog oružja. 

Samim tim ova dešavanja još su ekstremnija od onih prethodnih.

Naime, svake godine 11. januara u Bužimu se obilježava akcija "Munja 93"koju je izvela tadašnja bužimska brigada i svaki put gledamo iste slike i ratnohuškačke poruke sa tih proslava. 

Prošle godine smo tokom obilježavanje mogli da vidimo poziranje uz ratne povike, prisustvo ljudi sa fantomkama i vojna vozila.  

Slično je bilo i ovog 11. januara kad su iz Bužima stizale ekstremističke poruke mladića u zelenim beretkama, a reakcije i osude međunarodne zajednice bile su prilično blage i zakasnjele.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.