Dragan Mitrović

Potpisan Sporazum o korištenju sistema radio-veze

  • 13.12.2018. 15:41

Predstavnici deset policijskih agencija potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o korištenju sistema radio-veze između policijskih agencija, izjavio je šef Sektora za koordinaciju i saradnju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Dragan Mitrović.

"Ranije je saglasnost na ovaj sporazum dalo 14 policijskih agencija, ali se danas četiri ovlaštena predstavnika nisu pojavila. MUP Republike Srpske i MUP Brčko Distrikta u startu nisu dali saglasnost za njegovo potpisivanje", rekao je Mitrović. 

On je istakao da se sporazum zasniva na dobrovoljnosti tako da svakog trenutka bilo koja policijska agencija može da pristupi ovom sporazumu, kao i istupi. 

Mitrović tvrdi da je riječ o tehničkom sporazumu koji na bilo koji način ne tretira pitanja nadležnosti entiteta, te da njegova primjena početi od 1. februara naredne godine. 

Na pitanje Srne koji je zakonski osnov za zaključivanje ovog sporazum, Mitrović je odgovrio da su to odrebe Zakona o Direkciji za korodinaciju policijskih tijela i podršci policijskoj strukturi u BiH.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.