Nepoznata nova ruta

Povećan broj migranata proteklog vikenda

  • 06.06.2018. 19:09

Migranti i dalje pristižu a samo proteklog vikenda u Bosnu i Hercegovinu ušlo ih je nekoliko stotina. Gdje tačno, ni nadležni nisu sigurni. Ministar bezbjednosti BiH, nakon današnje sjednice Operativnog štaba, poručuje da zna okvirnu brojku onih koji su tokom subote i nedjelje ušli u zemlju, ali da preciznog podatka gdje tačno – nema. 

"Onako veliko povećanje nezakonitih migranata koji su nam ušli, negdje su uspjeli da naprave rutu koju mi nismo identifikovali sa sigurnošću još i ušli su u malo većem broju, kako da kažem preko vikenda, negdje ih je preko 350 ušlo u BiH," rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

U operativnom štabu barataju brojkama, isključivo, registrovanih migranata. Ministar bezbjednosti i dalje tvrdi da je sve pod kontrolom i da se priča oko migranata politizuje. U isto vrijeme, srpski član Predsjedništva BiH kaže da će uskoro pozvati Dragana Mektića da podnese izvještaj. 


"Mi ne smijemo potcijeniti ni moguće zloupotrebe migrantske krize, mogući terorizam, Predsjedništvo će vrlo brzo pozvati bezbjednosne institucije BiH i tražiti od ministara detaljne informacije o tome i mjerama koje se preduzimaju, glavna stvar je ipak kontrola granica," kaže Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH. 

Konotrolisali bi je da imamo dovoljno ljudi, kaže danas prvi čovjek Granične policije. Podsjeća da kubure sa nedostatkom ljudi i da su na ovakvu situaciju upozoravali i prije migrantske krize. 

"Da, na 33 kilometra mi imamo jednog policijskog službenika i sada bi trebali biti toliko i profesionalni ili licemjerni i lažovi da obmanjujemo javnost da kažemo da jedan policajac na 33 km može pokriti državnu granicu i osigurati i elemente državne granice. To je faktički nemoguće," rekoa je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

MUP RS obezbjediće 60 svojih policajaca za pomoć Graničnoj policiji koji će biti raspoređeni na teritoriji Hercegovine, dok Distrikt šalje u ispomoć 15 policajaca na potez od Zvornika do Višegrada. Kako se izboriti sa problemom možda će biti jasnije nakon sutrašnje ministarske konferencije o migrantskoj krizi koja se održava u Sarajevu. 

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.